میوه ها و سبزی های تابستانی خط دفاعی بدن در مقابل گرمازدگی به گزارش مین فود، با افزایش دمای هوا در تابستان، مصرف میوه ها و سبزی های تازه می تواند اهمیت بالای ی در جلوگیری از گرمازدگی و تأمین آب بدن ایفا کند. خبرگزاری مهر _ گروه سلامت؛ با شروع فصل تابستان و افزایش دمای هوا، خیلی از مردم با پدیده هایی مانند گرمازدگی، کم آبی بدن، بی حالی و افت انرژی مواجه می شوند و این وضعیت نه فقط کیفیت زندگی را در ایام گرم سال تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه در موارد شدید، امکان دارد سلامت عمومی افراد را هم به خطر بیندازد. گرمازدگی بخصوص در کودکان، سالمندان، و افرادی که فعالیتهای فیزیکی شدید در فضای باز دارند، می تواند آثار جدی به جا بگذارد و در چنین شرایطی، اهمیت تغذیه سالم و هدفمند دوچندان می شود، تغذیه ای که بتواند علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز، به حفظ تعادل آب و املاح بدن هم کمک نماید. دراین میان، نقش میوه ها و سبزیجات تازه به عنوان منابع طبیعی و مغذی، بیشتر از هر ماده غذایی دیگری برجسته می شود و میوه ها نه فقط سرشار از آب هستند، بلکه با تلفیقی از ویتامین ها، املاح و آنتی اکسیدان ها می توانند بدن را در مقابل آثار زیان بار گرمای شدید مقاوم کنند. گرمازدگی، تهدید خاموش روزهای گرم بر مبنای یافته های علمی، حتی از دست دادن تنها ۲ درصد از آب بدن می تواند سبب اختلال در عملکردهای فیزیولوژیک، کاهش تمرکز، افت فشار خون، و افزایش ریسک گرمازدگی شود، ازاین رو تامین آب کافی در کنار دریافت ریزمغذی های حیاتی مانند پتاسیم، منیزیم، سدیم و ویتامین ها، نقش کلیدی در سلامت انسان در این فصل دارد. در گفتگویی با «سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه» به عرضه نکاتی کاربردی و علمی، بر جایگاه میوه ها و سبزی های تازه در تقویت بدن و پیش گیری از گرمازدگی در تابستان پرداختیم. سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه، در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری مهر با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در فصل تابستان اظهار داشت: میوه ها بخش اعظم ترکیب شان را آب تشکیل می دهد و با عنایت به این که در تابستان بدن نیاز بیشتری به آب و مایعات دارد، مصرف آنها می تواند نقش مؤثری در پیش گیری از گرمازدگی ایفا کند. میوه ها؛ منابع طبیعی و مغذی در خط مقدم گرما ایشان سپس اضافه کرد: میوه ها علاوه بر آب، دارای مقادیری از ویتامین های گروه B (به جز B12)، پیش ساز ویتامین A و املاحی نظیر سدیم، پتاسیم، منیزیم و دیگر مواد معدنی هستند که بدن در ایام گرم سال به آنها نیاز مبرم دارد. ازاین رو مصرف میوه ها به صورت منظم می تواند در تامین نیازهای بدن بسیار مؤثر باشد. میوه هایی که بدن را خنک و متعادل نگه می دارند کشاورز با تکیه بر نقش برخی میوه های خاص اظهار داشت: طالبی، ملون ها، هندوانه و موز همچون میوه هایی هستند که در این فصل بسیار سفارش می شوند. موز به سبب پتاسیم بالایی که دارد، از گرفتگی عضلات پیشگیری می کند. هندوانه هم به سبب محتوای بالای آب، به آرامی جذب می شود و در بازگرداندن تعادل بدن مؤثر است و وقتی بدن بیشتر از دو درصد از آب خودرا از دست می دهد، تعادل فیزیولوژیک آن مختل می شود. وی افزود: طالبی و گرمک ها هم با داشتن ویتامین ها و نمک های معدنی مفید، از بهترین گزینه ها برای مصرف روزانه در ایام داغ سال هستند و همینطور بر اهمیت مصرف سبزی ها، بخصوص سبزی های با رنگ سبز تیره بسیار سفارش می شود. نقش بی بدیل سبزی های سبز تیره در سلامت تابستانی کشاورز تصریح کرد: برگ های سبز تیره کاهو که شاید طعم تلخی داشته باشند تا ۱۰۰ برابر برگ های زردِ وسط آن منیزیم دارند. پیش ساز ویتامین A هم در این برگ ها بیشتر است، ازاین رو سبزی هایی با رنگ سبز تیره منبعی فوق العاده برای حفظ سلامت و تنظیم مواد معدنی بدن هستند. بگفته وی؛ در مجموع، میوه ها و سبزی های تازه به سبب تامین آب، ویتامین ها و املاح ضروری، بهترین گزینه ها برای رویارویی با گرمای تابستان و پیش گیری از گرمازدگی محسوب می شوند. به گزارش مین فود به نقل از مهر؛ در شرایطی که گرمای تابستان می تواند آثار جدی بر سلامت عمومی برجای بگذارد، توجه به تغذیه صحیح و استفاده از منابع طبیعی و در دسترس مانند میوه ها و سبزی های تازه، یکی از بهترین راهکارهای پیشگیرانه به حساب می آید و استفاده روزانه از میوه هایی مانند هندوانه، طالبی، ملون و موز، در کنار سبزی هایی با برگ های سبز تیره همچون کاهو، نه فقط به تامین آب و املاح ضروری بدن کمک می نماید، بلکه با افزایش سطح ویتامین ها، مقاومت بدن در مقابل گرما را هم بالا می برد. به طور خلاصه، دراین میان، نقش میوه ها و سبزیجات تازه به عنوان منابع طبیعی و مغذی، بیش از هر ماده غذایی دیگری برجسته می شود و میوه ها نه فقط سرشار از آب هستند، بلکه با ترکیبی از ویتامین ها، املاح و آنتی اکسیدان ها می توانند بدن را در مقابل آثار زیان بار گرمای شدید مقاوم کنند. موز به جهت پتاسیم بالایی که دارد، از گرفتگی عضلات پیشگیری می کند. هندوانه هم به جهت محتوای بالای آب، به آرامی جذب می شود و در بازگرداندن تعادل بدن مؤثر است و وقتی بدن بیش از دو درصد از آب خودرا از دست می دهد، تعادل فیزیولوژیک آن مختل می شود. 1404/05/26 11:37:36 5.0 از 5 60 تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , تغذیه , زندگی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط میوه کوچک با قدرت اعجاب انگیز برای سلامت بدن چای جایگزین آب نیست تشکیل کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلا شدن به دیابت را بیشتر می کند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کلینیک پوست مو و زیبایی خاتون پربیننده ترین ها چگونه کاربران ایرانی می توانند به تمامی سرویس های گوگل دسترسی یابند؟ راهنمای کامل انتخاب شیرآلات توکار به علاوه معرفی بهترین مدلها برای دکوراسیون استخدام و کاریابی ذخایر شش ماهه دارو و شیر خشک تأمین شده است پربحث ترین ها میوه کوچک با قدرت اعجاب انگیز برای سلامت بدن چای جایگزین آب نیست تشکیل کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلا شدن به دیابت را بیشتر می کند جدیدترین ها میوه کوچک با قدرت اعجاب انگیز برای سلامت بدن چای جایگزین آب نیست تشکیل کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلا شدن به دیابت را بیشتر می کند شیرخشک رژیمی وارد داروخانه ها شد سفارش های طب ایرانی برای تقویت قلب چربی خون را با این میوه کنترل کنید غذاهای فوق فرآوری شده احتمال مبتلاشدن به سرطان ریه را می افزایند میوه ها و سبزی های تابستانی خط دفاعی بدن در مقابل گرمازدگی لزوم مصرف آب بسته بندی در پیاده روی اربعین تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی