قارچ فله ای نخورید، تشخیص قارچ سمی دشوار است مین فود: آغاز فصل بهار با حضور مردم در دل طبیعت همراه می باشد و این مساله گاهی مشكلاتی را برای آن دسته از افراد به دنبال دارد كه علاقه وافری به استفاده از گیاهان در تهیه غذا دارند. به گزارش مین فود به نقل از مهر، كیانوش جهانپور سرپرست مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، اظهار داشت: با عنایت به اوضاع جوی و بارندگی های اخیر در فصل بهار رویش قارچ خودرو طبیعتاً افزایش یافته و بعضی از افراد امكان دارد از این قارچ ها استفاده و یا افرادی برای تأمین معاش به چیدن قارچ های خودرو و فروش آنها اقدام نمایند. وی با تاكید بر اینكه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراكی برمبنای ظاهر برای اغلب افراد دشوار بلكه ناممكن است، اضافه كرد: در واقع معیار تشخیص دقیقی برمبنای ظاهر وجود ندارد و متأسفانه قسمتی از قارچ هایی كه در طبیعت بوده و افراد استفاده می نمایند سمی است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه برخی از هموطنانمان در اثر مصرف این قارچ ها فوت می نمایند، تعدادی كاندید پیوند كبد می شوند و ده ها نفر باز گرفتار عوارض تأخیری ناشی از مصرف این قارچ ها می شوند. جهانپور با اشاره به اینكه مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ بر اثر مصرف قارچ های غیرخوراكی و خودرو بوده، اظهار داشت: با عنایت به اینكه تشخیص این قارچ ها دشوار است، اكیداً سفارش می شود از قارچ های خودرو و فله ای استفاده نشود و مردم از قارچ های دارای بسته بندی مشخص و مجوز بهداشتی استفاده كنند. وی تاكید كرد: خطر مسمومیت قارچ های سمی را هر سال داریم و آگهی آن هم داده شده و امسال هم با عنایت به نزولات آسمانی پیش بینی می شود رویش این قارچ ها در طبیعت بیشتر از سال های گذشته باشد و سفارش ما این است كه مردم فقط از قارچ های خوراكی مجاز عرضه شده در مكان های مجاز استفاده كنند. جهانپور درباب علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، اظهار داشت: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، كاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی و…، از علائم این نوع مسمومیت است. پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی - از مصرف قارچ های خودرو و یا جمع آوری شده توسط افراد عادی كه به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری كنید. - شناسایی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی تنها برمبنای خصوصیات ظاهری مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امكان پذیر است. بدین سبب به سفارش های بعضی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراكی قارچ توجه نكنید. - مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست. - بعضی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست. - هر چند در بعضی موارد حرارت بعضی از مواد سمی موجود در قارچ ها را از بین می برد، با این وجود بعضی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و در اثر فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخریب كامل مواد سمی موجود در قارچ نیست. - در صورت بروز علائم و نشانه های گوارشی به صورت تأخیری (۱۲-۵ ساعت سپس مصرف خوراكی قارچ)، هر چه سریع تر بیمار را به مركز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل كنید. - انتقال سریع بیمار مسموم به یك مركز درمانی تخصصی مسمومیت ها امكان درمان موفقیت آمیز را بیشتر می كند و هر گونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شكست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بدین سبب با مشاهده علائم و نشانه های بالینی اولیه خصوصاً از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراكی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمائید. - در صورت امكان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی كادر پزشكی در بیمارستان به همراه داشته باشید. 1398/01/13 13:54:44 5.0 از 5 4323 تگهای خبر: آب , بسته بندی , بیمار , بیمارستان این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد جدیدترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست استفاده از نمک های یددار و روغن های ترانس پایین در تهیه نذورات تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی