8 درصد جمعیت بالای 30 سال در خراسان شمالی دیابت دارند مین فود: بجنورد- ایرنا- مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اظهار داشت: طبق مطالعاتی كه انجام شده است 8 درصد جمعیت بالای 30 سال در این استان مبتلا به دیابت هستند. به گزارش مین فود به نقل از ایرنا نسرین علیزاده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار نمود: 50 درصد از این جمعیت نمی دانند كه دیابت دارند، تنها چهار درصد با رجوع متوجه این بیماری شده اند، 50 درصد از افراد دیابیتی از دیابت خود خبر ندارند. وی بر پیشگیری و شناسایی بیماران دیابتی در این استان تصریح كرد و اضافه كرد: افراد بالای 30 سال برای بار اول به صورت مجانی تست قند و كلسترول می شوند از همشهری ها می خواهیم تا برای این تست رجوع كنند. وی اضافه كرد: افرادی كه دارای دیابت باشند برای تغذیه به مشاوره ها ارجاع داده می گردد كه تحت مراقبت قرار گیرند اما افرادی كه از بیماری خود در این خصوص خبر ندارند دچار مشكل خواهند شد چون كه تحت مراقبت های تغذیه ای قرار نگرفته اند. وی اظهار داشت: هم اكنون 6 كارشناس تغذیه در هفت مركز در بجنورد، شیروان و آشخانه به شهروندان آموزش تغذیه درست می دهند. این كارشناس در مورد بیماری دیابت اظهار داشت: دیابت یا بیماری قند، بیماری متابولیكی مزمنی است كه با سوخت و ساز غیر طبیعی كربوهیدارت ها، پروتین ها و چربی ها همراه است، در بیماران مبتلا به دیابت، هورمن انسولین كه در ورود قند از خون به سلول ها و مصرف آن نقش دارد، به قدر كافی ترشح نمی گردد بنابراین همواره و در تمام طول عمر باید آن را كنترل كرد. عیلزاده اضافه كرد: عدم كنترل قند خون می تواند سبب بروز بیماری های مختلفی مانند بیماری های كلیوی، قلبی - عروقی، فشار خون، و بسیاری بیماریهای دیگر شود. وی اظهار نمود: اولین و موثر ترین شیوه كنترل دیابت رعایت رژیم غذایی و در كنار آن انجام ورزش های سبك نظیر پیاده روی است، در صورت دارو درمانی هم زیر نظر پزشك معالج سفارش می گردد. مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی در مورد سفارش های غذایی برای مبتلایان به دیابت اظهار داشت: اضافه وزن و چاقی می تواند سبب بروز بیماری دیابت شود، از جانب دیگر كاهش وزن هم كمك زیادی به كنترل قند خون می كند، بنابراین افرادی كه با اضافه وزن مواجهند باید نسبت به كاهش وزن خود با استفاده از كاهش كالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام نمایند. وی اضافه كرد: مصرف قند و شكر و غذاهای حاوی آنها در بیماران دیابتی ممنوع می باشد، سفارش می گردد كه غذاهای روزانه در سه وعده اصلی و سه میان وعده تقسیم شود و همینطور نان های مصرفی باید از آرد سبوس دار و با استفاده از خمیر مایه تهیه شوند. وی اظهار داشت: مصرف حبوبات در برنامه غذایی سفارش می شود، از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده باید پرهیز شود، روغن مصرفی باید از نوع گیاهی باشد، مصرف نمك را تا حد امكان كاهش داده شود، از غذاهای آماده و كنسروی كه همگی حاوی مقادیر زیادی نمك، شكر یا چربی هستند استفاده نشود. مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اضافه كرد: مصرف قند و شكر در این بیماران سبب بالا رفتن سریع قند خون می شود، وجود قند اضافی در خون زیانبار است و عوارض نامطلوبی را باعث می شود، بالا رفتن قند خون عوارضی همچون صدمه به شبكیه چشم، نارسایی كلیه ها و تخریب اعصاب محیطی و پیامد های آن مثل عفونت و قطع نازیر اندام های تحتانی خواهد بود. وی در مورد مصرف نمك هم در بیماران مبتلا به دیابت اظهار داشت: مصرف زیاد نمك می تواند سبب بالا رفتن فشار خون شود و به اعضایی مثل قلب و كلیه صدمه برساند. علیزاده اظهار نمود: مصرف بیش از اندازه چربی و روغن علاوه بر مشكلاتی كه برای سیستم قلب و عروق بوجود می آورد سبب افزایش كالری دریافتی و بروز اضافه وزن و چاقی می گردد كه هم زمنیه ساز و هم تشدید كننده دیابت است، مبتلایان به دیابت به جهت كنترل وزن و هم برای جلوگیری از اختلالات متابولیسم چربی ها باید از مصرف زیاد روغن و هم چنین غذاهای سرخ شده و پر چرب خود داری كنند. به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی ۶۰ درصد جمعیت بالای 18 سال این استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. تنها 50 درصد مردم این استان به اندازه كافی میوه و سبزی مصرف می كنند. استان 863 هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق كشور واقع است كه بیشتر مردم این خطه بویژه در روستاها كار كشاورزی و دامپروری انجام می دهند. 3007/ 6042/ خبرنگار: ربابه صانعی ** انتشار دهنده: سید حسین قدسی 1396/10/19 23:45:01 5.0 از 5 4910 تگهای خبر: اضافه وزن , بیماری , پزشك , غذا این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF جدیدترین ها صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی