علت پرخوری و بی اشتهایی عصبی در نوجوانان یك روانشناس عنوان كرد؛ مین فود: یك روانشناس، معتقد می باشد پرخوری و یا بی اشتهایی عصبی در نوجوانان ناشی از كمبود اعتماد به نفس و دغدغه های سركوب شده دوران بلوغ است. فرخنده اسفندانی روانشناس و روان درمانگر، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: پرخوری و یا بی اشتهایی عصبی یکی از شایع ترین مشکلات ذهنی و روانی است که طی چند سال اخیر به سبب برخی مشاهدات غیر ضروری در فضای مجازی سبب شده تا این اختلال به شکل هشدار دهنده ای در جامعه به خصوص در میان نوجوانان و جوانان گسترش یابد. وی اشاره کرد: نوجوانی که در این دوره سنی به سبب شکل گیری نگرشش نسبت به اندام خود و نیاز مُبرمی که به دیده شدن و مورد تأیید قرار گرفتن دارد زمانی که ساعت ها در فضای مجازی سرگرم تماشای سبک زندگی لاکچری بعضی از همسالان خود و مقایسه آن با شرایط خود هستند بعد از مدتی گرفتار کمبود اعتماد به نفس، اضطراب از آینده و فرار از خویشتن و در نتیجه افسردگی می شوند و همین مورد آنها را به سمت یک اختلال ذهنی در مورد غذا می برد. اسفندانی افزود: بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی اغلب اختلالات خوردن مزمنی هستند که تحقیقات میدانی نشان میدهد که فراوانی بروز پرخوری (بولیمیا) نسبت بی اشتهایی عصبی (آنورکسیا) بیشتر است و در دختران بیش از پسران شیوع دارد، درواقع بی اشتهایی عصبی منجر به تحریک بیش از اندازه، کاهش وزن و پریشانی روانی می شود که باتوجه به تحریف تصویر بدن، افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی نمی توانند خودرا لاغر ببینند بدین سبب رژیم غذایی خود شدیدتر ادامه می دهند. این روانشناس افزود: پسران در دوران نوجوانی شکل گیری دیگری از اختلال غذایی را تجربه می کنند نگرش پسران نسبت به اندام خود و همین طور ایجاد احساس رقابت با هم سن و سالان در کارهای ورزشی به خصوص ورزش های عضلانی، خطر ابتلاء به اختلالات پرخوری عصبی را بیشتر می کند، البته این اختلال از درک شکل و وزن بدن مشخص می شود. اسفندانی اظهار داشت: این اختلال ها بیشتر در سنین نوجوانی و اوایل جوانی رخ می دهد. پژوهش ها نشان میدهد نوجوانان در بیشتر موارد توجه خاصی به وزن و شکل بدن خود دارند و اغلب برای روبرو شدن با فشارهای بحرانی دوره بلوغ و حل تعارضات درونی دیدگاه نادرستی نسبت به خوردن اتخاذ می کنند و این ممکنست مشکلات اختلال خوردن را ایجاد کند البته تأثیر گسترش فرهنگ ها خصوصاً فرهنگ غرب یکی دیگر از علل ایجاد مشکلات در رابطه با رفتار خوردن است. وی با اعلان اینکه پرخوری عصبی امکان افسردگی را بیشتر می کند، اضافه کرد: این اختلال در اواخر نوجوانی و اوایل جوانی آغاز می شود، رسانه ها و فضای مجازی نیز در گسترش این دیدگاه ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند درواقع عدم درمان پرخوری عصبی فرد را در معرض مشکلاتی همچون افسردگی، چاقی، کمبود اعتماد به نفس و… قرار می دهد؛ بنا بر این درمان آنرا باید جدی گرفت. این روانشناس اشاره کرد: اغلب افرادی که گرفتار پرخوری عصبی هستند چیزهایی که در ضمن روز می خورند را به یاد ندارند و تنها احساس سیری می کنند. چونکه معمولاً غذا خوردن آنها به همراه یک کار دیگر مانند بازی کردن، دیدن تلویزیون، حرف زدن و… اتفاق می افتد. این روش موجب می شود که آگاهی کمتری نسبت به غذا خوردن داشته باشند. وی، بی اشتهایی عصبی در نوجوانان را ناشی از الگوسازی جوامع غربی دانست و اضافه کرد: اختلال در غذا خوردن تاکید بر فرهنگ لاغری و داشتن اندامی باریک با توزیع رژیم های خطرناک برای جوانان و به تصویر کشیدن افراد چاق به صورت منفی است و این در حالیست که تعریف لاغری بعنوان زیبایی در جامعه سبب شده تا دهه ۷۰ و ۸۰ باوجود در دسترس داشتن سبد غذایی مناسب بطور دائمی از سو تغذیه رنج ببرند! اسفندانی اشاره کرد: پرخوری و یا بی اشتهایی عصبی موضوعی جدی و فراگیر در میان نوجوانان است که گروهی برای لاغری و برخی برای عضله سازی مبادرت به اختلال خودخواسته در زمینه غذا می کنند، موضوعی ذهنی و روانی که باید والدین به آن توجه جدی کنند منبع: مین فود 1399/06/25 23:56:21 5.0 از 5 2145 تگهای خبر: اشتها , برند , تجربه , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد جدیدترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست استفاده از نمک های یددار و روغن های ترانس پایین در تهیه نذورات تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی