ویتامین ها انرژی ساز نیستند! متخصص تغذیه: به گزارش مین فود، دکترای تخصصی علوم تغذیه اظهار داشت: ریزمغذی ها باآنکه به مقدار بسیار اندک مورد نیاز بدن هستند، اما نقشی اساسی و غیرقابل جایگزین در حفظ سلامت و عملکرد طبیعی سیستم های زیستی ایفا می کنند. تیرنگ رضا نیستانی دکترای تخصصی علوم تغذیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: ریزمغذی ها شامل ویتامین ها و مواد معدنی هستند که باآنکه به صورت مستقیم در تولید انرژی نقش ندارند، اما بعنوان کاتالیزور در خیلی از فرآیندهای زیستی بدن، همچون تولید انرژی، نقش کلیدی ایفا می کنند. این به آن معناست که ریزمغذی ها خودشان انرژی تولید نمی کنند، اما بدون حضور آنها، خیلی از واکنش های متابولیکی مهم همچون تولید انرژی نمی تواند به درستی صورت گیرد. به همین دلیل، برخلاف تصور برخی افراد، مصرف مکمل هایی مانند ویتامین های گروه B یا آهن به تنهایی باعث افزایش انرژی یا چاقی نمی گردد، مگر این که کمبودی در بدن وجود داشته باشد. مقدار نیاز بدن به ریزمغذی ها چقدر است؟ وی ادامه داد: مقادیر مورد نیاز روزانه ریزمغذی ها بسیار اندک است. برای مثال، میزان سفارش شده برای دریافت روزانه ویتامین B2 کمتر از ۲.۵ میکروگرم است، در حالیکه برای کلسیم این مقدار می تواند به حدود یک گرم برسد. بر همین اساس، مواد معدنی معمولا به دو گروه کلی ماکرومینرال ها مانند کلسیم و فسفر که نیاز بدن به آنها زیاد است و میکرومینرال ها مانند آهن و روی که به مقادیر کمتری نیاز دارند هم تقسیم می شوند. نیستانی افزود: توزیع ریزمغذی ها در مواد غذایی یکنواخت نیست، برخی مواد غذایی سرشار از یک یا چند ریزمغذی خاص هستند، در حالیکه برخی دیگر فاقد آنها است. بنابراین، یکی از علل اصلی سفارش به تنوع غذایی همین مساله است؛ چونکه تنها با مصرف مواد غذایی متعدد میتوان اطمینان حاصل کرد که مجموعه ای کامل از ریزمغذی های مورد نیاز بدن تأمین می شود. چگالی ریزمغذی؛ شاخصی برای سنجش ارزش تغذیه ای وی ادامه داد: یکی از معیارهای مهم در سنجش ارزش تغذیه ای مواد غذایی، چگالی ریزمغذی آن هاست. این مفهوم به میزان ریزمغذی موجود در واحد وزن یا کالری ماده غذایی اشاره دارد. هر چه ماده ای دارای ریزمغذی های بیشتر و کالری کمتر باشد، ارزش تغذیه ای آن بالاتر است. برای نمونه، سبزیجات و میوه ها چگالی ریزمغذی بالایی دارند و در عین حال کالری کمی دارند؛ در نتیجه در رژیم های سالم غذایی بسیار سفارش می شوند. به قول وی؛ در مقابل، موادی مانند روغن ها، باآنکه کالری زیادی دارند، اما از نظر ریزمغذی ها فقیرند و ارزش تغذیه ای آنها محدود است. نیستانی تصریح کرد: در صورتیکه رژیم غذایی فرد متنوع نباشد و از گروههای مختلف غذایی به میزان کافی استفاده نشود، بدن امکان دارد با کمبود ریزمغذی ها مواجه شود. مراحل بروز کمبود به این صورت است که ابتدا ذخایر موجود در بدن کاسته می شود، و در صورت تداوم این وضعیت، علایم بالینی ظاهر می شود. البته در مورد برخی ریزمغذی ها مانند ویتامین B12 یا آهن، بدن ذخایری در خود دارد که تا مدت کوتاهی می تواند نیاز را جبران کند، اما در بلند مدت این ذخایر هم کاسته شده و کمبود واقعی بروز پیدا می کند. منبع: minfood.ir 1404/02/07 13:31:12 5.0 از 5 371 تگهای خبر: تغذیه , چاقی , رژیم غذایی , سبزیجات این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر پیش گیری از 80 درصد سکته های مغزی با چند سفارش بهداشتی تاکید بر تغذیه متعادل به جای مصرف بی رویه مکمل ها چای پس از غذا مانعی برای هضم، نه کمکی به آن نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۴ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم گروه سورن بام | طراح و مجری روف گاردن و فضای سبز کلینیک پوست مو و زیبایی خاتون پربیننده ترین ها تأمین شیرخشک های متابولیک با برندهای معتبر جایگزین در دستور کار سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با حضور وزیر بهداشت اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی پربحث ترین ها سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها برگ برنده جدید اپل! جدیدترین ها سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها برگ برنده جدید اپل! دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای مثال برداری از کالاهای اساسی تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ تشدید نظارت بر سلامت نذری ها در روزهای محرم آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است استخدام و کاریابی ذخایر شش ماهه دارو و شیر خشک تأمین شده است تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی